Prima Doamnă a SUA, în vizită în România. Jill Biden se va întâlni cu refugiaţii ucraineni, cu oficiali români şi cu militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu
Sursa foto:NBC News Vizualizari:

Prima Doamnă a SUA, în vizită în România. Jill Biden se va întâlni cu refugiaţii ucraineni, cu oficiali români şi cu militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu

Prima doamnă a Statelor Unite Jill Biden va vizita România şi Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane şi personal al ambasadelor, părinţi şi copii ucraineni strămutaţi, lucrători umanitari şi profesori, a anunţat luni biroul său, potrivit Reuters.

Duminică, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, Biden se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a precizat biroul ei, notează caleaeuropeana.ro

Soţia preşedintelui Joe Biden se va întâlni pe 6 mai cu membri ai serviciului militar american la baza aeriană Mihail Kogălniceau din România, înainte de a se deplasa la Bucureşti pentru a se întâlni cu oficiali ai guvernului român, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar şi cu profesori care lucrează cu copii ucraineni strămutaţi.

Călătoria include, de asemenea, opriri în oraşele slovace Bratislava, Kosice şi Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiaţi şi lucrători umanitari, a precizat biroul său.

Vizita lui Biden este cea mai recentă manifestare de sprijin pentru Ucraina şi ţările vecine care ajută refugiaţii ucraineni din partea unor reprezentanţi de top ai SUA.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit duminică cu preşedintele ucrainean Vlodymyr Zelenskiy în timpul unei vizite neanunţate la Kiev.

Jill Biden a fost, de asemenea, implicată îndeaproape. În martie, ea şi omologul său polonez, Agata Kornhauser-Duda, au colaborat pentru a accelera asistenţa medicală în prima linie a crizei refugiaţilor declanşată de invazia Rusiei.

Rusia îşi descrie acţiunile ca fiind o “operaţiune militară specială”.

Agenţia ONU pentru refugiaţi a declarat săptămâna trecută că aproape 5,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului, la 24 februarie, iar numărul acestora ar putea creşte la 8,3 milioane în acest an. citiţi mai departe

Până la 27 aprilie, peste 3 milioane de ucraineni au fugit în Polonia, iar România a preluat aproximativ 817.300 de persoane, iar Slovacia a absorbit aproape 372.000, potrivit datelor ONU.

Similare
RECOMANDĂRI