Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primaria Chişinău vrea să oprească toate construcţiile ilegale din oraş

Primaria Chişinău vrea să oprească toate construcţiile ilegale din oraş. A început de astăzi, pe un şantier aflat pe strada Nicolae Dimo. Acolo s-a săpat fundaţia unui bloc, peste un drum public şi un spaţiu verde. La insistenţa locatarilor din zonă, construcţia a fost stopată, deşi Agenţia pentru Supraveghere Tehnică nu ar fi găsit nereguli în urma controlului făcut anul trecut.

Şantierul de pe strada Nicolae Dimo i-a făcut pe locatarii din zonă să iasă la proteste tot anul trecut. De ieri, construcţia a fost oprită. Pentru început s-a scos gardul apoi lucrurile au luat amploare.

Primarul Ion Ceban susţine că proprietarul firmei de construcţii ar fi obţinut ilegal terenul, prin intermediul fratelui, care este angajat în cadrul Direcţiei Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare. Ceban susţine că există suspiciuni de mituire a angajaţilor din Primăriei, iar pe şantie s-au defrişat peste 200 de pomi şi s-a distrus un drum municipal care trecea printr-un scuar.

„Sunt multe rădăcini, iată unde sunt tufari au fost pomi."

Primarul a cerut o secretariatului să investigheze cazul şi spune că va sesiza organele de drept. Compania vizată ar mai avea construcţii ilegale şi în alte locuri din Chişinău.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „Nu ne încercaţi răbdarea. Atenţionez public, această companie, care se numeşte Vasigur Grup unde sunt doi fraţi, care în limba rusă su numeşte bispridelshiki, au încercat să corupă instanţele de judecată şi funcţionarii din primărie."

Deşi construcţia de pe strada Nicolae Dimo a fost oprită, localnicii sunt pesimişti şi cred că lucrările vor reîncepe după ce vor calma spiritele.

„Dacă toate aceste vor reîncepe, atunci încrederea oamenilor se va pierde, nu doar în Primărie, ci şi în ţară."

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii companiei menţionate de primarul Ion Ceban, susţin că altă companie a început construcţia pe strada Nicolae Dimo şi că ar fi primit prefect legal terenul pentru construcţie.

În iulie 2019, în urma petiţiilor locatarilor din strada Nicolae Dimo numărul 7/3 a fost iniţiat un control de către Agenţia pentru Supraveghere Tehnică. , Inspectorii Agenţiei susţin că nu au depistat încălcări şi abateri în procesul de construire a viitoarelor locuinţe.
Similare
RECOMANDĂRI