Primarul din Iaşi, către basarabenii stabiliţi în România: „A venit timpul să încercăm din răsputeri să schimbăm destinul Republicii Moldova”
Vizualizari:

Primarul din Iaşi, către basarabenii stabiliţi în România: „A venit timpul să încercăm din răsputeri să schimbăm destinul Republicii Moldova”

„A venit timpul să încercăm din răsputeri să schimbăm destinul Republicii Moldova”. Acesta a fost îndemnul făcut de Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, pentru românii basarabeni care s-au stabilit în România.

Potrivit Infoprut, comunitatea românilor basarabeni din Iaşi este una numeroasă, activă, aşezată pe un fundament patriotic românesc foarte clar şi care activează în toate domeniile sociale ale oraşului, dar şi ale ţării.

„Avem medici foarte buni, asistente medicale foarte bune, avem manageri de companii şi de multinaţionale, avocaţi şi mulţi alţi profesionişti din diverse domenii care au venit să profeseze aici şi să ducă o viaţă mai bună. Totuşi, să nu uităm de familiile noastre de acasă care au nevoie de noi, de expertiza noastră europeană şi de rolul pe care îl putem juca în integrarea Republicii Moldova în comunitatea Europei Unite”, a precizat Mihai Chirica în cadrul unei dezbateri dedicate discuţiilor despre problemele şi soluţiile comunităţii de români din Republica Moldova.

În context, edilul de Iaşi a specificat că basarabenii care sunt în momentul de faţă pe teritoriul României se uită cu bucurie şi invidie spre Vest şi cu o lacrimă care curge permanent spre Est.

„Acolo nivelul de trai este foarte scăzut, din cauza perspectivelor foarte restrânse pe care mulţi din cei care au guvernat Republica Moldova le-au avut în ceea ce priveşte calitatea vieţii cetăţenilor. Şi nu îmi este frică sau ruşine să spun că acest lucru s-a întâmplat din cauza piedicilor permanente şi a cizmei ruseşti care a stat în calea dezvoltării Republicii Moldova”, a mai punctat sursa.

Totodată, Mihai Chirica a menţionat că în municipiul Iaşi sunt înregistraţi peste 50 de mii de cetăţeni din Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI