Problemele producătorilor autohtoni şi căile de soluţionare a acestora au fost discutate la Guvern
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Problemele producătorilor autohtoni şi căile de soluţionare a acestora au fost discutate la Guvern

Producătorii autohtoni propun scutirea angajatorului de plata impozitelor la angajarea tinerilor specialişti, în condiţiile în care una dintre problemele care le creează impedimente în dezvoltarea afacerilor este deficitul de muncitori calificaţi. În opinia antreprenorilor, acest fapt ar stimula pregătirea cadrelor calificate. Subiectul a fost discutat de către reprezentanţii mediul de afaceri în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

La întrevederea de la Guvern au participat reprezentanţii a peste 40 de producători autohtoni mari. Aceştia au menţionat probleme precum pierderile exportatorilor din cauza întăririi valutei naţionale, probleme legate de sistemul de salarizare şi de achiziţiile publice, dar şi impedimente la exportul de produse de origine animală pe piaţa UE etc.

„Controalele vor fi previzibile, transparente şi nu vor mai fi o povară, ci, dimpotrivă, vor veni în ajutorul agentului economic”, a subliniat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern şi citat de IPN.

Un alt aspect important discutat a vizat aprobarea modificărilor la Codul Muncii, în special introducerea unor condiţii mai flexibile de angajare şi concediere. Problemele şi opiniile expuse în cadrul şedinţei urmează să fie examinate de către Consiliul Economic pentru identificarea soluţiilor optime.
Similare