Procuratura Generală a prezentat raportul asupra fraudei bancare. Câţi bani au fost recuperaţi şi câte persoane figurează ca bănuite
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procuratura Generală a prezentat raportul asupra fraudei bancare. Câţi bani au fost recuperaţi şi câte persoane figurează ca bănuite

Raportul Procuraturii Generale asupra fraudei bancare a fost prezentat astăzi Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică de către procurorul general adjunct, Ruslan Popov.

Potrivit informaţiilor oferite de Ruslan Popov, statul a reuşit să recupereze până în prezent suma de aproximativ 2,4 miliarde de lei de la băncile devalizate începând cu anul 2014.

Procurorul general adjunct, a precizat că datoria celor trei bănci constituie 11,7 miliarde de lei, sub sechestru aflându-se bunuri în valoare de 1,2 miliarde de lei.

De asemenea, Ruslan Popov a declarat în faţa deputaţilor din Comisia parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică că în dosarul devalizării celor trei bănci figurează ca bănuite un număr de 41 de persoane fizice şi 11 persoane juridice, care au fost divizate în cinci categorii mari: „grupul Gacikevici”, în frunte cu Grigore Gacikevici, fost preşedinte al Consiliului de administraţie al Bănci de Economii, , „grupul Shor”, „grupul Platon”, „Grupul Filat” şi „grupul Plahotniuc”.

Ruslan Popov a mai menţionat că  până în prezent au fost expediate în judecată 28 de cauze penale, au fost depuse cereri pentru 26 de comisii rogatorii peste hotare, fiind necesară studierea a peste 5.500 de tranzacţii financiar bancare.
Similare
RECOMANDĂRI