Procuratura Generală reacţionează la flashmobul organizat de PAS în faţa instituţiei
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

Procuratura Generală reacţionează la flashmobul organizat de PAS în faţa instituţiei

Procuratura Generală a publicat un comunicat de presă, oferit drept reacţie la flashmobul organizat astăzi de PAS în faţa instituţiei, în semn de manifest faţă de decizia Procuraturii de neîncepere a urmăririi penale pe cazul imaginilor video cu Igor Dodon, Vlad Plahitniuc şi sacoşa neagră, în care se prezumă că ar fi fost bani.

Procuratura dă de înţeles că flashmobul a fost făcut „pentru relevanţă politică” şi „nu poate fi luat în serios”.

Procuratura Generala apreciază pozitiv orice punct de vedere sau manifestaţie care se desfăşoară civilizat, democratic şi paşnic. Este un drept constituţional garantat, prin care cetăţenii îşi pot exprima liber opiniile şi eventual - nemulţumirile.

Atunci, însă, când unele formaţiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanţă politică acest lucru nu poate fi luat în serios.

Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat şi rămâne fermă pe poziţia de a adopta soluţii şi hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice.

Pentru cei care pretind că întruchipează democraţia autentică le explicăm că, dezacordul cu soluţiile organelor judiciare poate fi manifestat mai eficient, în limitele cadrului legal, cu utilizarea instrumentarului procesual-penal, controlului ierarhic superior şi celui judiciar. Doar aşa vor avea posibilitatea să-şi prezinte argumentele şi raţionamentele logico-juridice care evident că, diferă de sloganele populiste exprimate prin flashmob-uri”, se spune în comunicatul PG. 

Amintim că ieri, Procuratura a nunţat că a decis neînceperea urmăririi penale în privinţa înregistrărilor video cu Igor Dodon, în care ar primi o sacoşă din partea lui Vlad Plahotniuc, pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracţiuni, iar procesul penal pe acest caz a fost clasat.

În acest sens, PAS a organizat astăzin un flashmob în faţa Procuraturii Generale.
Similare
RECOMANDĂRI