Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii anunţă că au deschis un dosar penal şi verifică imaginile filmate la sediul PDM

Procurorii au anunţat că au deschis un dosar penal şi verifică imaginile filmate la sediul Partidului Democrat. Este vorba despre imaginile în care apar preşedintele Igor Dodon, Vlad Plahotniuc, dar şi o pungă în care se presupune că ar fi fost bani. Reprezentanţii PPDA doresc ca acest caz să fie cercetat şi de o comisie parlamentară şi au cerut convocarea de urgenţă a Legislativului.

Procuratura Generală a pornit ancheta în baza denunţurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase şi deputatul Iurie Reniţă. Procurorii vor face cercetări pentru a decide dacă există vreo infracţiune în acţiunile lui Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc. Pe 21 mai, deputaţii Partidului Demnitate şi Adevăr au înregistrat la Parlament un proiect de hotărâre privind crearea unei comisii de anchetă în acest caz. 

ANDREI NĂSTASE, lider PPDA: "Platforma DA îşi asumă preşedinţia acestei comisii de anchetă având ca experienţă anterioară rapoarte credibile în dosarele fraudei bancare şi privatizările ilicite".

La ultima şedinţă a Parlamentului, când PPDA a înregistrat proiectul de hotărâre, activitatea instituţiei a fost sistată după ce deputatul PDM, Eugen Nichiforciuc a fost diagnosticat pozitiv la Covid-19. Conducerea Legislativului a decis ca toţi parlamentarii să stea în carantină. 

DINU PLÂNGĂU, deputat PPDA: "Probabil, aşa zisa majoritate parlamentară încearcă inclusive blocarea activităţii parlamentului Republicii Moldova în aceste condiţii din frica că s-ar putea să fie o majoritate de deputaţi prezenţi în şedinţa plenară, care să voteze crearea acestei comisii foarte importante în parlamentul Republicii Moldova şi care va da roade".

ANDREI NĂSTASE, lider PPDA: "Ne adresăm deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova , care au trecut testul Covid-19 să se alăture demersului Platformei DA şi să ceară reluarea şedinţelor plenare".

Andrei Năstase a anunţat că a fost chemat Procuratură pentru a oferi mai multe detalii la denunţul pe care l-a făcut. Reamintim că, pe 18 mai, deputatul Iurie Reniţă a dat publicităţii  imagini în care apar Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc şi Serghei Iaralov. La acea întrevedere, fostul lider al democraţilor a adus o pungă de culoare neagră şi i-a propus şeful statului s-o ia. Preşedintele a reacţionat pe pagina sa socială şi a declarat că imaginile sunt trucate, iar totul e doar o scenetă pusă la cale de Vlad Plahotniuc. 
Similare
RECOMANDĂRI