Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiect. Amenzi de peste 30 de mii de lei sau până la 3 ani de închisoare pentru neexecutarea intenţionată a deciziilor Curţii Constituţionale

Amenzi de peste 30 de mii de lei sau până la 3 ani de închisoare pentru neexecutarea intenţionată a deciziilor Curţii Constituţionale. Deputatul PPDA, Igor Munteanu, vrea modificarea Codului Penal astfel încât cei care ignoră cu reaintenţie deciziile Înaltei Instanţe să fie dur sancţionaţi. Proiectul de modificare a legislaţiei existente a fost înregistrat în Parlament şi urmează să ajungă pe masa deputaţilor.

Deputatul PPDA, Igor Munteanu, a venit cu mai multe exemple de neexecutare intenţionată a deciziilor Curţii Constituţionale, cel mai elocvent fiind ignorarea de către autorităţi a deciziei Înaltei Instanţe potrivit căreia limba română este limbă oficială în Republica Moldova.

„După cum bine ştiţi, în continuare există autorităţi sau persoane cu demnitate publică care contestă această formula stabilită ca normă constituţională de către CC”, a spus Igor Munteanu.

Autorul proiectului a prevăzut şi sancţiuni dure pentru ignorarea deliberată a deciziilor Curţii.

„Propun nişte amenzi de la 650 la 680 unităţi convenţionale sau până la 3 ani de închisoare pentru  neexecutarea cu rea – intenţie a hotărârilor Curţii Constituţionale”, a spus Igor Munteanu

Potrivit regulamentului Parlamentului, după înregistrare un proiect de lege este supus dezbaterilor în comisiile permanente şi, ulterior, în plenul Parlamentului. Deciziile Curţii Constituţionale sunt definitive şi nu pot fi supuse niciunei căi de atac.
Similare
RECOMANDĂRI