Proiect. Guvernul va stabili specificaţiile tehnice pentru carburanţi 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiect. Guvernul va stabili specificaţiile tehnice pentru carburanţi 

Un proiect de decizie de Guvern, propus spre consultări publice de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii, stabileşte specificaţiile tehnice pentru benzină şi motorină, care vor asigura corespunderea calităţii carburanţilor comercializaţi cu standardele aplicate pe piaţa Uniunii Europene. Documentul interzice comercializarea benzinei cu plumb.

De asemenea, urmează a fi implementat un sistem de monitorizare a calităţii benzinei şi motorinei în conformitate cu angajamentele asumate de către Republica Moldova prin Acordul de Asociere. Autoritatea responsabilă va fi Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Ministerul va elabora Planul naţional de eşantionare a probelor prelevate la aceste produse pentru determinarea calităţii de către organismele de inspecţie. Organismele de inspecţie trebuie să posede contracte de asigurare cu companii de asigurare înregistrate oficial în Republica Moldova şi să deţină poliţă de asigurare pentru a repara prejudiciul care poate fi cauzat prin activitatea lor, în limita totală de răspundere de cel puţin 4000 de unităţi convenţionale.

Proiectul modificărilor se prevede să intre în vigoare în 12 luni de la publicarea în „Monitorul Oficial”.

Similare
RECOMANDĂRI