R. Moldova a expediat Ucrainei un lot de produse şi echipamente pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor
Sursa foto:Guvernul R. Moldova Vizualizari:

R. Moldova a expediat Ucrainei un lot de produse şi echipamente pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor

Guvernul Republicii Moldova a expediat astăzi un lot de produse şi echipamente necesare pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor din ultimele zile în Ucraina.

O coloană de autospeciale condusă de şeful IGSU, general –maior Mihail Harabagiu, a pornit la drum în această dimineaţă de la sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pentru a transporta ajutorul la Cernăuţi, una din cele mai afectate regiuni din Ucraina.

Lotul umanitar cuprinde generatoare, motoferăstraie, motopompe, furtunuri de intervenţie, dar şi saci de polipropilen. Acestea urmează să fie utilizate de echipele de intervenţie ucrainene în lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

Amintim că precipitaţiile din ultima perioadă au afectat grav regiunile vest - ucrainene, cum ar fi Ivano – Frankivsk, Lviv, Transcarpatia, Ternopil şi Cernăuţi.  Potrivit presei din Ucraina, sute de kilometri de drumuri, zeci de poduri şi kilometri aşezări au fost inundate, unele case fiind distrue, sute de oameni au fost evacuaţi.

Potrivit ministrului de Interne ucrainean, faza acută a inundaţiei va dura 10 zile.

Statele Unite ale Americii au anunţat că vor aloca 100 mii de dolari pentru a a ajuta Ucraina în această perioadă.

Similare
RECOMANDĂRI