R. Moldova. Autorităţile din sănătate nu renunţă la această etapă la obligativitatea autoizolării
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

R. Moldova. Autorităţile din sănătate nu renunţă la această etapă la obligativitatea autoizolării

La etapa actuală, sistemul de sănătate se abţine de la înlăturarea obligativităţii respectării regimului de autoizolare a persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova. Precizările au fost făcute de către ministra sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Propuneri sunt diferite, dar Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, le acceptă în dependenţă de evolutia situaţiei epidemiologice”, a menţionat Viorica Dumbrăveanu, întrebată dacă Comisia va da curs propunerii de a elimina obligativitatea autoizolării după data de 15 iulie, aşa cum a sugerat preşedintele ţării, Igor Dodon, scrie IPN.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că, doar pe parcursul zilei de ieri, 2 iulie, au fost înregistrate patru cazuri COVID-19 de import. „În dependenţă de evoluţia epidemiologică, fiecare măsură restrictivă se va reexamină”, a adăugat ministra.

Luni, 29 iunie, după şedinţa de lucru cu premierul şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Dodon a anunţat că premierul Ion Chicu va propune Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică să fie scoasă obligativitatea de a sta 14 zile în autoizolare, după data de 15 iulie, pentru cetăţenii moldoveni care intră în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI