Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

R. Moldova, în atenţia Parlamentului European

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat că Parlamentul European va adopta joi, 5 mai, o rezoluţie pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Republica Moldova.

SIEGFRIED MUREŞAN, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiiile cu Republica Moldova: „Republica Moldova a contribuit hotârâtor la asigurarea securităţii la frontiera estică a Uniunii Europene. Acest lucru este văzut şi apreciat la nivel european şi tocmai de aceea eu am iniţiat această rezoluţie şi această dezbatere pentru a ne arăta unul la mâna: aprecierea pentru efortul făcut de Republica Moldova în ultimele săptămâni şi doi la mână, pentru a ne arăta susţinerea deplină pentru parcursul european al Republicii Moldova”.

În contextul războiului ruso-ucrainean, oficialul european spune că cetăţenii Republicii Moldova nu trebuie să fie panicaţi.

SIEGFRIED MUREŞAN, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Republica Moldova: „E foarte important ca în stiuaţia de faţă să rămânem calmi. Cred că nu trebuie să intrăm într-o retorică, într-un narativ pompieristic, care să alarmeze spiritele şi situaţia. Trebuie să rămânem în continuare uniţi, să ne ajutăm, să ne sprijinim, să fim în continuare alături de Republica Moldova”.

Miercuri, 4 mai, la Chişinău, va veni într-o vizită oficială preşedintele Consiliului European, Charles Michel.  Potrivit agendei de lucru publicate pe pagina consiliului, oficialul european urmează să aibă o întrevedere cu preşedinele Republicii Moldova, Maia Sandu. Charles Michel vine la Chişinău pentru a doua oară. El a mai vizitat Republica Moldova în februarie 2021.
 
Similare
RECOMANDĂRI