Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Raionul Ialoveni deţine recordul la construcţia de case

Ialoveniul este o excepţie printre raioanele Republicii Moldova. Aici sunt mai mulţi cetăţeni care vin şi mai puţini cei care pleacă peste hotare. Raionul deţine şi recordul la construcţia de case. Şi în oraş, dar şi la sate, autorităţile se laudă cu o creştere a populaţie şi cu un interes sporit faţă de această zonă.

Cele mai multe localităţi din raionul Ialoveni au o creştere demografică dar şi o creştere a numărului de locuinţe construite. La Mileştii Mici, locuiesc acum peste 5 mii de oameni. Numai anul trecut, populaţia a crescut cu 10 la sută iar asta se simte şi asupra economiei. În plus, se investeşte mult şi de către cei plecaţi în străinătate.

„Comuna se dezvoltă şi Piatra Albă şi Mileştii Mici.În Piatra Albă în fiecare zi merg construcţii, se fac foarte multe case. Oamenii se construiesc în Mileştii Mici fiindcă infrastructura este foarte dezvoltată.Avem grădiniţă foarte mare, avem liceu foarte mare. Este un plan de lucru de 80 de case”, a spus RODICA AGRICI, primar Mileştii Mici.

La Mileştii Mici, străzile sunt asfaltate şi luminate iar pentru siguranţa cetăţenilor s-a instalat un sistem video de supraveghere.

Şi în satul Costeşti sunt peste 10 mii de locuitori iar localitatea este în plină dezvoltare.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în 2019, raionul Ialoveni este pe primul loc la construcţia de case iar populaţia a crecut cu 119 locuitori în timp ce populaţia altor raioane este în scădere dramatică.

„La capitolul infrastructură suntem destul de bine, de asta şi investitorii preferă să se regăsească în raionul nostru. La moment lucrăm la aprovizionarea parţială a raionului cu apă, apeduct magistral. Mai avem un concept de canalizare magistrală`, a spus VICTORIA MARIAN BOGOS, vicepreşedinte, raion Ialoveni.

Aproape jumătate dintre locuitorii raionului Ialoveni muncesc în Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI