Raionul Ştefan-Vodă. Un tânăr de 27 de ani a murit strivit de o maşină a Poliţiei de Frontieră
Vizualizari:

Raionul Ştefan-Vodă. Un tânăr de 27 de ani a murit strivit de o maşină a Poliţiei de Frontieră

Un tânăr de 27 ani a murit noaptea trecută, călcat de o maşină a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Accidentul s-a produs după miezul nopţii, în satul Purcari din raionul Ştefan Vodă. Angajaţii Poliţiei de Frontieră, aflându-se în misiune de serviciu, se deplasau în direcţia satului Olăneşti.

Inspectoratul General al Poliţiei menţionează că şoferul a simţit că a trecut peste o persoană, pe partea dreaptă a carosabilului. Bărbatul de 27 de ani, originar din localitatea Purcari a decedat pe loc.

„Persoana accidentată a fost identificată de poliţistul de sector din localitate. Victima este supusă expertizei medico-legale, pentru a fi stabilită cauza decesului şi dacă era sau nu în stare de ebrietate”, a declarat pentru IPN ofiţerul de presă al IGP, Diana Fetco.

În urma controlului cu aparatul Drager, s-a constatat că nici şoferul, nici colegul său, ambii angajaţi ai Direcţiei regionale „Est”, nu au consumat alcool. A fost pornită o cauză penală. Maşina a fost dusă la parcarea specială, urmând a fi efectuată expertiza autotehnică, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cazului.

Contactată de IPN, ofiţerul de presă al IGPF, Dorina Rusu, a declarat pentru IPN că angajaţii se aflau în misiune de serviciu, patrula se deplasa de la sectorul Poliţiei de Frontieră Olăneşti către segmentul de frontieră. Potrivit ofiţerului de presă, totul s-a întâmplat într-o curbă periculoasă,  iar şoferul a observat persoana culcată la pământ în ultima clipă.

„Ţinând cont de circumstanţe, poliţistul de frontieră nu a reuşit să evite impactul. Maşina de serviciu de model VAZ se deplasa regulamentar”, a declarat Dorina Rusu. Pentru a asigura imparţialitatea în stabilirea tuturor circumstanţelor, cazul va fi investigat de organele procuraturii.
Similare
RECOMANDĂRI