Directorul adjunct al liceului românesc din Tiraspol, Raisa Pădurean, premiată la Bucureşti
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Directorul adjunct al liceului românesc din Tiraspol, Raisa Pădurean, premiată la Bucureşti

În Anul Centenarului Marii Uniri, Raisa Pădurean, directorul adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, a primit din partea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni o diplomă de excelenţă şi un premiu pentru întreaga activitate pedagogică şi pentru aportul deosebit şi constant în menţinerea şi promovarea identităţii româneşti în regiunea transnistreană.

„Liceul Teoretic „Lucian Blaga” este o şcoală românească din Tiraspol, regiune ocupată ilegal de armata rusă. Doamna Raisa Pădurean luptă cu toată puterea minţii şi a sufletului, în condiţii foarte grele, să păstreze românismul în Tiraspol, să menţină vie identitatea naţională în regiunea transnistreană. Ne onorează prezenţa domniei sale la sediul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” şi îi mulţumim pentru tot efortul depus”, a declarat Eugen Popescu, director general al IEH, în momentul înmânării diplomei, citat de infoprut.ro.

„Vă mulţumesc mult pentru gestul făcut, deoarece în aceste momente e important să ştii că nu eşti singur şi nu eşti uitat. Faptul că mă aflu aici îmi dă putere să merg mai departe”, au fost cuvintele pline de emoţie ale Raisei Pădurean.

Raisa Pădurean predă în regiunea transnistreană de 37 de ani. De 24 de ani este director adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol. De când ocupă această funcţie, luptă cu îndârjire pentru drepturile copiilor români, pentru păstrarea identităţii naţionale, iar tricolorul românesc este nelipsit din sălile de clasă, se arată într-un comunicat de presă.

Similare
RECOMANDĂRI