Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Răspunsul Maiei Sandu la propunerea lui Igor Dodon: Am înţeles că vrea să discute despre alegerile anticipate

Vom participa la demiterea Guvernului atunci când vom avea certitudinea că există voturi pentru un Guvern proeuropean format din oameni oneşti, profesionişti, care să aibă sprijin politic pentru acţiunile ce urmează să le întreprindă în interesele cetăţenilor. Declaraţia aparţine liderului PAS, Maia Sandu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„Evident că ţara are de un guvern mai bun şi e mare nevoie de un guvern adevărat, nu un Guvern ce să îl slujească pe Igor Dodon. Dar acest lucru se poate întâmpla doar într-o anumită situaţie când există un număr de voturi reale. Chiar dacă nu există la moment voturi ca să punem un Guvern ce să lucreze pentru cetăţeni, în Parlament deputaţii pot vota pentru legi concrete ce să ajute cetăţenii, în pofida Guvernului”, a spus ea.

Maia Sandu a afirmat că PAS a avut discuţii cu Platforma DA pe subiectul moţiunii împotriva Guvernului Chicu. „Am vorbit la nivel de fracţiuni cu Platforma DA că trebuie să avem numărul de voturi întâi pentru a demite Guvernul, a fost o discuţie în contextul iniţiativei pe care a avut-o Platforma DA de moţiune împotriva Guvernului. Recomandarea noastră către Platforma DA a fost ca să nu se grăbească cu moţiunea înainte să avem o discuţie pe cine ar putea să voteze”, a precizat Maia Sandu.

Liderul PAS s-a referit şi la propunerea preşedintelui R. Moldova, în contextul unor eventuale discuţii: „Am înţeles că vrea să discute despre alegerile anticipate. Şi dacă nu a citit Constituţia eu îi transmit că singura modalitate prin care poate să declanşeze alegeri anticipate, este să îşi dea demisia. Îi urăm succes”.

Maia Sandu este de părere că Igor Dodon regretă că a demis Guvernul Sandu. „Cred că regretă, acum trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru dezastrul din ţară, acum toată lumea vede cine este incapabil şi minciunos, dar trenul a plecat. Lui Igor Dodon îi fuge pământul de sub picioare. Acum câteva zile s-au întâmplat în PDM nişte lucruri care ofereau speranţă că se putea renegocia majoritatea. El înţelege că lucrurile nu sunt stabile, că nu controlează situaţia aşa cum îşi imagina, că eşecurile lui sunt tot mai vizibile pe toate dimensiunile”, a menţionat ea.

Similare
RECOMANDĂRI