Reacţia Rusiei la poziţia NATO privind regiunea transnistreană: Trupele ruse se află acolo în mod legal
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Reacţia Rusiei la poziţia NATO privind regiunea transnistreană: Trupele ruse se află acolo în mod legal

Pacificatorii ruşi din regiunea transnistreană se află acolo în mod legal. Este reacţia reprezentantului oficial al Ministerului rus de externe, Maria Zharova, la declaraţiile de zilele trecute ale secretarlui general al NATO, Jens Stoltenberg, care a  acuzat Rusia de încălcarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii R. Moldova prin desfăşurarea trupelor militare în regiunea transnistreană

„Am crezut că NATO are surse de încredere, în vecinătatea alianţei, şi că aceste surse ar putea să-i spună despre acordurile moldo-ruse în acest sens”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing de presă, scrie presa rusă.

Zaharova spune că în „28 de ani de existenţă, operaţiunea de menţinere a păcii de pe Nistru şi-a dovedit eficacitatea, asigurând în mod fiabil pacea şi stabilitatea în regiune”.
 
"Aş dori să-l sfătuiesc pe secretarul general NATO să aibă grijă de membrii săi, în primul rând de Statele Unite şi de prezenţa ilegală a acestora, de exemplu, în Siria", a adăugat ea.

Amintim, Secretarul general al NATO a declarat, acum câteva zile, că desfăşurarea trupelor ruse pe teritoriul din stânga Nistrului „reprezintă o încălcare a integrităţii teritoriale a Moldovei şi este un exemplu al modului în care Rusia încalcă dreptul internaţional”.
 
Similare
RECOMANDĂRI