Reacţii după anunţul făcut de Plahotniuc.  Cenuşă: Deci, liderul PDM nu se poate întoarce în R. Moldova atât de uşor. Alaiba: Să plece toţi cei din anturajul său
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţii după anunţul făcut de Plahotniuc. Cenuşă: Deci, liderul PDM nu se poate întoarce în R. Moldova atât de uşor. Alaiba: Să plece toţi cei din anturajul său

Astăzi, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunţat că şi-a depus mandatul de preşedinte al partidului. Se întâmplă la aproape două săptămâni după ce a plecat de la guvernare şi a părăsit Republica Moldova. Deputatul ACUM Dumitru Alaiba spune că era sigur că Plahotniuc îşi va da demisia, „a fost mai simplu decât noi, o ţară întreagă, am crezut vreodată,” a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Politologul Dionis Cenuşa spune că decizia de a pleacă este raţionala pentru ca să-şi salveze măcar careva invesţii, spune acesta.

Dumitru Alaiba: „Vlad Plahotniuc şi-a dat demisia din Partidul Democrat din Moldova. A fost mai simplu decât noi, o ţară întreagă, am crezut vreodată. Eram sigur că anume asta va face - va pleca, nu va lupta. Spuneam că unicul plan solid pe care îl are este planul de evacuare. Restul erau variaţii şi mişcări tactice, 

Trei comentarii:

1. Nu doar Plahotniuc a fost problema. Să plece toţi cei din anturajul său - complici direcţi. Cei ce au acţionat contra interesului naţional. Cei ce au tăcut atunci când trebuiau să spună că nu este ok ceea ce se face.

2. Şi plecaţi nu doar din partid. Mai plecaţi şi din parlament. Contribuabilul nu trebuie să se cheluie cu alde voi. Nu pentru asta plăteşte impozite omul de rând.

3. Se referă şi la a doua fracţiune a PD din parlament, condusă de Ilan Şor/Marina Tauber.

Dionis Cenuşa:Plahotniuc a plecat de 2 ori, din ţară şi din partid:

1. Deci, liderul PDM nu se poate intoarce in Moldova atat de usor dupa cum pretindeau Democratii ca o va face.
2. Este o decizie rationala de a pleca de la sefia PDM pentru ca a incerca sa-si salveze macare careva investii.
3. Nimeni nu stie daca partidul se va transforma sau nu va rezista si se va descompune. Dar un lucru este sigur, niciun oligarh egocentric nu vrea sa plece pentru totdeauna, ci pentru o perioada, pana cand apele sunt din nou tulbure.

Maia Sandu spune că în fruntea partidelor nu trebuie să se fie oameni care au comis abuzuri şi ilegalităţi.

„E decizia unui partid politic, e treaba lor ce fac, noi sperăm ca în Republica Moldova să avem doar partide politice autentice în care nu îşi au locul hoţii şi cei care au comis aubuzuri şi ilegalităţi, cu atât mai mult în fruntea acestor partide să nu se găsească asemenea personaje”, declaraţia a fost făcută în timpul conferinţei de presă susţinută împreună cu delegaţia deputaţilor europeni condusă de Heidi Hautala. 

Vicepreşedintele Parlamentului European Heidi Hautala a spus că este decizia lui Vlad Plahotniuc de a pleca de la conducerea partidului, dar este o decizie benefică pentru guvernarea actuală de a continua reformele pe care acest Guvern şi le-a asumat. 

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Sturza a spus că din surse demne de încredere ştie că Plahotniuc este în America. 

„ Fuga în gura... leului! Din surse demne de încredere am aflat că domnul Plahotniuc s-ar află în SUA. Interesant... Acum se „lucrează" cu el. Să nu se creeze impresia că acceptul de a părăsi scena politică din Republica Moldova, gestul cu mutarea ambasadei la Ierusalim şi semnarea contractului de vânzare a fostului Stadion Republican i-au „îmbunat” pe americani. Nu, ei folosesc şi trimit mai departe „по етапу". Unde anume, vom vedea. Cert este că opinia publică din Republica Moldova este în drept să afle de la Ambasada SUA la Chişinău dacă cetăţeanul respectiv este în siguranţă în America”, a scris Ion Sturza.

În final ex-premierul a lăsat să se înţeleagă că Plahotniuc şi-ar fi abandonat toţi foştii camarazi.
 

Ultima oră! Vlad Plahotniuc a demisionat din fruntea PDM


Ştirea se va actualiza cu alte reacţii din partea politicieniilor...

Similare
RECOMANDĂRI