Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regele Umorului, Gheorghe Urschi, a împlinit astăzi 73 de ani. Un grup de prieteni i-au cântat de sub geam

Regele Umorului, Gheorghe Urschi, a împlinit astăzi 73 de ani de viaţă. Din cauza pandemiei, artistul îşi sărbătoreşte ziua de naştere alături doar de familie. Fiica sa a spus că îi va arăta tatălui toate felicitările transmise online. Totuşi, câţiva artişti şi prieteni au mers acasă la maestru pentru a-l felicita. Gheorghe Urschi nu a mai urcat pe scenă din 2011, după ce a suferit un atac cerebral.

Un grup de prieteni şi artişti şi-au dat întâlnire sub geamul de la locuinţa lui Gheorghe Urschi. I-au cântat la mulţi ani şi i-au făcut urări de sănătate. Familia artistului le-a mulţumit pentru surpriză.

„Îl felicităm pe maestrul Gheorghe Urschi de afară, de la -10. De la fereastă. Şi pentru că a venit anul bivolului, anul boului cum se spune în popor. Prietenul domnului Urschi Vladimir Garştea a adus un bouşor.”

Gheorghe Urschi, supranumit şi "Regele umorului moldovenesc" s-a născut pe 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari, din raionul Şoldăneşti. A absolvit Şcoala de Teatru "Boris Şciukin" din Moscova. I-a plăcut să facă glume pe seama prostiei, lenei, beţiei, îngâmfării, sărăciei şi corupţiei.

Gheorghe Urschi a jucat în multe piese de teatru şi a regizat zeci de spectacole. În cei peste 40 de ani de activitate, a scris câteva cărţi şi piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni şi spectacole. Maestrul glumelor a semnat scenariu şi regia la trei filme  - "Cine arvoneşte, acela plăteşte", "Văleu, văleu, nu turna!" şi "Fenta".

Maestrul Gheorghe Urschi a părăsit scena în 2011, după ce a suferit un atac cerebral. În 2012, preşedintele Nicolae Timofti i-a conferit titlul de "Artist al poporului" pentru succese în activitatea de creaţie şi merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. Gheorghe Urschi este şi cetăţean de onoare al oraşului Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI