Regim special de primire a cetăţenilor la CNAS până la data de 15 iulie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Regim special de primire a cetăţenilor la CNAS până la data de 15 iulie

În contextul prevenirii răspândirii COVID-19 printre beneficiarii săi, Casa Naţională de Asigurări Sociale prelungeşte regimul special de primire a cetăţenilor până la data de 15 iulie.

Casele teritoriale de asigurări sociale în continuare vor presta servicii de la ora 8.00 până la ora 14.00, după acelaşi orar. În zilele de luni, marţi şi miercuri specialiştii CTAS vor primi solicitanţii/beneficiarii de pensii, alocaţii şi ajutoare de deces, iar în zilele de joi şi vineri vor fi deserviţi solicitanţii/beneficiarii de indemnizaţii adresate familiilor cu copii.

Refertor la beneficiarii de pensie, care începând cu 1 iulie anul curent, intenţionează să solicite reexaminarea pensiei, cei care nu vor reuşi să fie deserviţi de specialiştii caselor teritoriale în această zi, vor putea depune cererea săptămânile viitoare şi tot în zilele de luni până miercuri. Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale.

Accesul în spaţiile închise va fi asigurat cu respectarea distanţei sociale. Vizitatorii vor fi admişi doar cu condiţia că poartă mască de protecţie şi mănuşi. Totodată, pentru siguranţa sanitară în incinta caselor teritoriale, după fiecare două ore de audienţă a cetăţenilor, timp de 10 minute, va fi efectuată dezinfecţia şi aerisirea spaţiilor de primire.
Similare
RECOMANDĂRI