Regulamentul cu privire la activitatea Consiliului de Administraţie al CNAS, aprobat de Guvernul de la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regulamentul cu privire la activitatea Consiliului de Administraţie al CNAS, aprobat de Guvernul de la Chişinău

Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări Sociale va activa în baza unui nou Regulament, într-o nouă componenţă. Guvernul de la Chişinău a aprobat astăzi o serie de modificări la Hotărârea cu privire la aprobarea componenţei nominale a Consiliului.

Conform documentului, activitatea Consiliului se va desfăşura în baza unui nou Regulament, care stabileşte misiunea, modul de activitate, drepturile, obligaţiile şi atribuţiile acestuia. 

Astfel, Consiliul CNAS va supraveghea activitatea Casei Naţionale, va examina deficienţele existente în procesul de lucru şi va propune, după caz, iniţierea unor modificări a cadrului normativ aferent sistemului de asigurări sociale. Consiliului se va convoca la necesitate, dar nu mai rar decât o dată în trimestru, la iniţiativa Preşedintelui Consiliului sau a Directorului general al Casei Naţionale.

Consiliul de Administraţie al CNAS este format din 12 persoane şi include reprezentanţi ai Guvernului, Patronatelor, Sindicatelor şi ai organizaţiilor de pensionari. Preşedintele Consiliului este numit de Executiv.

Similare
RECOMANDĂRI