Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reguli stricte pentru cei care vor să vândă sau să-şi facă aprovizionarea în pieţele din Chişinău

Reguli stricte pentru cei care vor să vândă sau să-şi facă aprovizionarea în pieţele din Chişinău. Autorităţile interzic accesul fără măşti şi mănuşi de protecţie, iar tarabele comercianţilor vor fi amplasate la distanţă una de alta, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie. În plus, la intrarea în piaţă atât cumpărătorilor cât şi vânzătorilor le va fi măsurată temperatura. Regulile intră în vigoare de la 1 iunie, atunci când vor fi deschise toate pieţele din Chişinău şi Bălţi.

La emisiuna Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA, primarul general al capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban, a spus că redeschiderea pieţelor din Chişinău este un risc pentru sănătatea oamenilor. În acelaşi timp, edilul recunoaşte că mulţi comercianţi îşi câştigă pâinea la piaţă, iar blocarea acestei activităţi pentru încă 2-3 luni i-ar aduce la limita sărăciei. Astfel, odată cu redeschiderea pieţelor vor intra în vigoare mai multe reguli stricte, atât pentru cumpărători cât şi pentru vânzători. 

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Începând de la distanţa între agenţii economici, dar şi comercianţii din piaţă. Dotarea cu dezinfectanţi, mască, mănuşi. Cum asigurăm că este realizat fluxul, potrivit regulilor nu trebuie să fie admise persoane care nu vor avea faţa, nasul, gura acoperită". 

În acelaşi timp, edilul spune că Piaţa Centrală din Chişinău urmează să fie complet modernizată iar comerţul ambulant pe străzile adiacente va fi interzis. 

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "În primul rând zona externă unde se propune a fi evacuate toate gheretele care stau acolo, în mare măsură neautorizat, şi amenajarea unei parcări strada Armanească, Bulgară. Iar în interiorul pieţei, modernizarea după standardele general acceptate, standard europene". 

Comisia pentru situaţii excepţionale a decis că, de pe 1 iunie, îşi reiau activitatea şi pieţele din Chişinău şi Bălţi. Celelalte piete din ţară s-au redeschis la jumătatea acestei luni. De pe 15 iunie urmează să-şi reia activitatea şi sectorul Horeca. 
Similare
RECOMANDĂRI