Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova a primit un nou lot de echipamente medicale din partea Poloniei

Republica Moldova a primit un nou lot de echipamente medicale din partea Poloniei. De această dată, este vorba despre 37 de aparate speciale necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Cele 37 de concentratoare de oxigen au fost oferite de Ministerul de Externe al Poloniei, prin intermediul Fundaţiei Solidarităţii Internaţionale. Dispozitivele medicale vor ajunge în mai multe spitale din Republica Moldova, inclusiv în regiune transnistriană. 

TOMASZ HORBOWSKI, director, Solidarity Fund Polonia în Republica Moldova: "Este vorba despre 37 de concentratoare de oxigen cu capacitate de 10 şi 5 litri. Acestea sunt în proces de distribuire. În total 30 de spitale vor fi sau sunt deja asigurate cu acest echipament".  

Anterior, poporul polonez a donat Republicii Moldova peste 16 mii de măşti de protecţie, 4 mii de litri de dezinfectant, 800 de costume de protecţie, precum şi termometre, lămpi şi ecrane de protecţie.

Excelenţa Sa BARTŁOMIEJ ZDANIUK, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova: "Echipamentul medical care a fost donat până acum a fost produs aici în Republica Moldova. Deci nu numai că venim cu un ajutor umanitar către poporul Republicii Moldova, dar dorim ca această colaborare să capăte şi o dimensiune economic, fiindcă ajutor şi producătorii autohtoni". 

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătăţii, Republica Moldova: "Noi apreciem enorm această asistenţă care este oferită Republicii Moldova din partea unui partener durabil şi în mod special pentru consolidarea sistemului de sănătate în R. Moldova. Vă mulţumim foarte mult". 

Valoarea acestei donaţii oferite de Polonia este de aproape 24 de mii de euro.
Similare
RECOMANDĂRI