Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova, în top 10 cele mai bune destinaţii turistice vinicole din lume

Vinul savuros şi peisajele mioritice din Republica Moldova ne-au dus faima în toată lumea. Recent, am fost incluşi în top 10 a celor mai bune destinaţii turistice vinicole din lume, potrivit publicaţiei online winerist.com. Astfel, Republica Moldova concurează la acest capitol cu renumitele zone vinicole din Franţa, Elveţia sau Australia.

Jurnaliştii de la Winerist au realizat un top al regiunilor vinicole care merită vizitate în acest an. Lista începe cu Marea Britanie, Santa Barbara din SUA, continuă cu Franciacorta din Italia, Valea Yarra din Australia, în top mai întâlnim Bordeaux şi Cognac din Franţa şi apoi vinăriile din Republica Moldova. Potrivit sursei, această zonă însorită dintre Prut şi Nistru poate cuceri turiştii prin farmecul rural, vinul incredibil de bun şi bucatele tradiţionale delicioase.

„Această naţiune mică, dar perfect formată, cuprinsă între România şi Ucraina, va capta atenţia turiştilor prin farmecul rural, datorită istoriei, arhitecturii magnifice şi peisajelor. Mai mult, Moldova este casa uneia dintre cele mai vechi şi fascinante culturi viticole din Europa, are cel mai mare beci subteran din lume şi peste 150 de producători de vin. Frumuseţea naturală intactă a Moldovei, mâncarea şi vinul local incredibil, alături de ospitalitatea inedită face ca orice vizitator să se simtă membru al acestei familii. Nu în zadar "Fii oaspetele nostru" a devenit sloganul turistic al ţării.”

În top se mai regăseşte zona Sicilia din Italia, Alentejo din Portugalia, Provincia Western Cape din Africa de Sud, dar şi Elveţia.
 
Similare
RECOMANDĂRI