Republica Moldova stă la rând pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Republica Moldova stă la rând pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19

Republica Moldova stă şi ea la rând, alături de celelalte ţări, pentru a procura vaccinul împotriva COVID-19. Declaraţia aparţine şefului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care precizează că, la momentul actual, nicio ţară nu vaccinează populaţia împotriva COVID-19, deoarece nu există un vaccin definitivat pentru uz uman, ca element de profilaxie a infecţiei, transmite IPN.

„Am avut discuţii recent, pe platforma „Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizări”. S-au purtat discuţii ca, atunci când apare un vaccin sigur, precalificat, să poată fi utilizat pentru grupurile de risc din Republica Moldova”, a spus Nicolae Furtună la o conferinţă de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Alexei Ceban, medic epidemiolog ANSP, a prezentat situaţia epidemiologică privind controlul infecţiei pe teritoriul ţării. Numărul total de cazuri confirmate pe teritoriul ţării depăşeşte 27,6 mii. 70 de procente dintre persoanele infectate s-au vindecat. Peste 26 de procente sunt cazuri active. Până în prezent, au fost înregistrate 845 de decese asociate noului tip de coronavirus, iar 442 de pacienţi se află în stare gravă.
Similare
RECOMANDĂRI