Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România a intrat în scenariul 4 al luptei împotriva coronavirusului. De acum, cei cu forme uşoare de boală vor fi trataţi în afara unităţilor medicale

România a intrat în scenariul 4 al luptei împotriva coronavirusului. Bilanţul negru a urcat la peste 2100 de cazuri confirmate, peste un sfert dintre ele numai din Suceava. şi 65 de decese. Despre 22 dintre ele am aflat aseară dintr-un foc. Ce înseamnă scenariul 4 aflăm din materialul următor.

Activarea scenariului patru schimbă tactica de luptă din spitale. Dacă până acum erau internaţi toţi cei depistaţi pozitiv cu Covid 19, de acum înainte cei cu forme uşoare de boală vor fi trataţi în afara unităţilor medicale: la domiciliu sau în centrele puse la dispoziţie de autorităţi.

ALEXANDRU RAFILA, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Scenariul patru însemnă creşterea nivelului de pregătire la nivelul spitalelor ca să poată să preia mai mulţi pacienţi. Schimbarea modalităţii de internare, pentru că până acum, au fost internaţi toţi pacienţii cu COVID-19. Dacă numărul îmbolnăvirilor va creşte foarte mult atunci trebuie să avem posibilitatea să păstram capacitatea spitalelor pentru internările grave, care necesită oxigen sau Terapie Intensivă. Din acest motiv formele uşoare sau cei care sunt asimtomatici vor fi trataţi la domiciliu sau în spaţii dedicate, în afara spitalelor, bineînţeles vor fi monitorizări din punct de vedere medical că să urmărim dacă starea de sănătate se înrăutăţeşte.

Într-un interviu pentru Ştirile TVR, ministrul Sănătăţii a anunţat că măsurile vor fi adaptate din mers, în funcţie de gravitatea situaţiei.

Vârful epidemiei e aşteptat în România peste două săptămâni.

România a intrat în a cincea săptămână de luptă împotriva noului coronavirus.

Similare
RECOMANDĂRI