România se află pe locul 2 în Europa şi pe 7 în lume privind vaccinarea anti-Covid cu ambele doze
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

România se află pe locul 2 în Europa şi pe 7 în lume privind vaccinarea anti-Covid cu ambele doze

România se află pe locul 7 în lume în ceea ce priveşte vaccinarea cu ambele doze de vaccin anti-Covid, a anunţat vineri Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit datelor CNCAV, preluate dintr-o analiză Bloomberg, România se situează pe locul 2 în Europa în ceea ce priveşte persoanele vaccinate cu ambele doze, relatează Digi24.ro.

La nivel european, România se clasează pe locul 6 la mai mulţi indicatori, precum numărul total de doze administrate, numărul de doze administrate raportat la 100 de persoane şi media dozelor administrate zilnic (29.526 doze).

  • Loc 6- Total doze administrate;
  • Loc 6- Doze administrate raportat la 100 de persoane;
  • Loc 2- Persoane vaccinate cu ambele doze;
  • Loc 6- media dozelor administrate zilnic: 29.526 doze.

Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de ţări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global.

„România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global! (...) Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de ţări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6.07 milioane de doze pe zi la nivel global”, s-a transmis oficial pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie, anunţă CNCAV. 

Similare
RECOMANDĂRI