România va beneficia de peste 30 miliarde euro din fonduri europene în următorii 7 ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România va beneficia de peste 30 miliarde euro din fonduri europene în următorii 7 ani

Alocarea financiară a a fondurilor ewuropene pentru România aferentă perioadei 2021 – 2027 va fi cu 8% mai mare faţă de actuala perioadă de programare. România va avea astfel la dispoziţie 30,6 miliarde euro.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) va finaliza, până la sfârşitului primului trimestru din 2020, propunerile privind viitoarele Programe Operaţionale din exerciţiul financiar 2021-2027, a declarat ministrul de resort, Marcel Boloş.

De asemenea, România se va concentra în următorii şapte ani pe elaborarea unor proiecte predefinite pentru reducerea discrepanţelor de dezvoltare, iar dezideratul Ministerului este asigurarea unui sistem al managementului fondurilor europene cât mai suplu pentru a facilita absorbţia de către beneficiari, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Obiectivul nostru pentru perioada de programare 2021 – 2027 este să asigurăm un sistem al managementului fondurilor europene cât mai suplu, cât mai simplu şi cât mai predictibil, pentru a răspunde dezideratului beneficiarului de fonduri europene. Trebuie să avem în vedere, totodată, o schimbare de paradigmă în privinţa alocării resursei financiare viitoare şi să o chibzuim cât putem de bine”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Reprezentanţii MFE au prezentat stadiul negocierilor cu Comisia Europeană privind viitoarea perioadă de programare, punctând cele 5 runde informale desfăşurate până în prezent (15 mai, 2-3 iulie, 10 iulie, 17-19 septembrie şi 2-4 decembrie 2019), dar şi planul pentru definirea viitoarelor Programe Operaţionale.

Au mai informat că au fost create 5 grupuri de lucru pentru fiecare obiectiv tematic viitor (O Europă mai inteligentă, O Europă mai conectată, O Europă mai verde, O Europă mai apropiată de cetăţenii săi şi O Europă mai socială) şi că a fost demarat inclusiv procesul de consultare şi colaborare cu ministerele de linie.
Similare
RECOMANDĂRI