Sursa foto:TVR Vizualizari:

România prelungeşte starea de alertă cu 30 de zile

Starea de alertă din România se prelungeşte cu 30 de zile, începând de duminică. Decizia a fost adoptată în şedinţa de guvern. Premierul a explicat că măsura ţine cont de evoluţia epidemiei în România, care este cel puţin îngrijorătoare. Un raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor arată că ţara noastră a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană şi la rata cazurilor pozitive şi la decesele înregistrate la 100 de mii de locuitori.

CNSU propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 zile.

Potrivit deciziei CNSU, pe terase, cluburi, baruri şi altele din judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti nu se poate începe activitatea înainte de ora 06.00 şi nu se poate depăşi ora 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

De asemenea, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Sunt modificări şi în ceea ce îi priveşte pe membrii delegaţiilor sportive internaţionale care participă la competiţii sportive organizate pe teritoriul României, în condiţiile legii, pe oficialii forurilor sportive internaţionale care organizează aceste competiţii, precum şi arbitrii delegaţi, care nu mai trebuie să stea în carantină.

Potrivit deciziei CNSU, sportivii români, care îşi desfăşoară activitatea în alte state şi care sunt convocaţi la loturile naţionale pentru a reprezenta România la competiţii sportive organizate în condiţiile legii, membrii delegaţiilor sportive româneşti care se întorc în România de la competiţii sportive internaţionale, precum şi oficialii şi arbitrii români care au fost delegaţi la competiţiile internaţionale nu mai sunt obligaţi să rămână în carantină.

Similare
RECOMANDĂRI