Rusia a cerut Google să blocheze publicarea de video-uri pe YouTube care fac reclamă protestelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rusia a cerut Google să blocheze publicarea de video-uri pe YouTube care fac reclamă protestelor

Agenţia rusă de comunicaţii Roskomnadzor a cerut companiei americane Google să blocheze publicarea de video-uri pe platforma sa YouTube, care fac reclamă pentru „evenimente de masă ilegale”. Dacă Google nu va reacţiona, a avertizat Roskomnadzor, Rusia va considera că este vorba de un amestec în treburile sale interne, de intenţia de a influenţa negativ evoluţia situaţiei din Rusia, scrie EL.

Avertismentul vine la o zi după ce aproape 60 de mii de persoane au demonstrat din nou la Moscova, cerând alegeri locale corecte. Protestul a fost aprobat, dar ulterior sute de persoane s-au adunat în diverse părţi din centrul Moscovei, ceea ce a provocat intervenţia poliţiei, care a reţinut peste 250 de oameni, potrivit corespondenţilor Europei Libere, de multe ori la întâmplare.

Duminică însă parlamentarul Andrei Klimov, preşedintele comisiei pentru apărarea suveranităţii Rusiei din care superioară a parlamentului, a declarat că „duşmanii străini” ai Rusiei ar fi folosit „noile tehnologii de comunicaţii, inclusiv YouTube, pentru a-i manipula pe cetăţenii ruşi” să participe în proteste neautorizate la Moscova.

În iulie, Google a fost deja amendat cu 11 mii de dolari de Roskomnadzor pentru că nu a cenzurat postări care sunt interzise de agenţia rusă de comunicaţii.

VIDEO. La Moscova, opoziţia a organizat cel mai mare miting din ultimii opt ani: „Jos Ţarul”!

Similare
RECOMANDĂRI