Ruxanda Glavan: Cei şase deputaţi au părăsit PDM din supărare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ruxanda Glavan: Cei şase deputaţi au părăsit PDM din supărare

Deputatul democrat Ruxanda Glavan, fostul ministru a sănătăţii, consideră că cei şase deputaţi democraţi care miercuri, 19 februarie, şi-au anunţat plecarea din Partidul Democrat, au recurs la acest pas din supărare. Parlamentarul susţine că această supărare este legată de faptul că după şedinţa Consiliului Politic Naţional al formaţiunii niciunul dintre aceşti deputaţi nu au ocupat funcţii de conducere în partid, transmite IPN.

Ruxanda Glavan susţine că supărarea celor şase deputaţi a fost clară abia sâmbăta trecută, atunci când PDM şi-a ales noii vicepreşedinţi şi niciunul dintre cei şase parlamentari nu a ocupat funcţii de conducere în partid. „Atunci când colegii au înţeles că ei nu vor ocupa funcţii în conducerea partidului, acest lucru a fost un factor care grăbit gestul lor. Ieri am decis că trebuie să menţinem un dialog şi domnul Diacov Dumitru (n..r – preşedinte de onoare PDM), de faţă cu mine l-a sunat de vreo 30 de ori pe Andrian Candu, pentru a discuta, însă acesta n-a răspuns”, a menţionat Ruxanda Glavan în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.

De asemenea, deputatul susţine că chestiunea legată de declaraţiile scandaloase ale ministrului de externe privind conflictul transnistrean pentru cei şase deptuaţi democraţi care au părăsit formaţiunea a devenit stringentă abia săptămâna trecută. „Pentru mine apar mai multe întrebări decât pot găsi răspunsuri. În plus, în octombrie primul care a propus demiterea Guvernului condus de Maia Sandu a fost anume Andrian Candu şi el a elaborat textul proiectului de moţiune de cenzură. (...) Cel mai probabil aceşti deputaţi au aşteptat momentul potrivit pentru a părăsi formaţiunea”, a adăugat parlamentarul.

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea este de părere că Vladimir Plahotniuc, gândindu-se la propria sa siguranţă, vrea să folosească cea mai mare parte a deputaţilor PDM în jocul său împreună cu Maia Sandu şi alţii pentru a merge împotriva preşedintelui, împotriva actualului Guvern, condus de Ion Chicu.

Bogdan Ţîrdea îi numeşte pe cei şase deputaţi care au părăsit PDM drept „grupul lui Plahotniuc” şi spune că el este format din cei mai apropiaţi oameni ai fostului lider al democraţilor. În opinia lui, pe rând, oamenii apropiaţi lui Plahotniuc şi-au pierdut funcţiile în conducerea PDM şi acesta ar fi fost, din nou, un motiv pentru care au părăsit formaţiunea.

Amintim că şase deputaţi democraţi au anunţat astăzi că părăsesc Partidul Democrat şi vor crea un grup parlamentar. E vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sârbu, Vlad Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Pandevici şi Grigore Repeşciuc. Ei spun că vor crea un grup distinct în legislativ şi că părăsesc formaţiunea politică pentru că ar merge într-o direcţie greşită, negociind, în culise, o coaliţie cu socialiştii.
La aceeaşi temă: 

Diacov sugerează că „grupul Candu” va fuziona cu un partid din R. Moldova

Andrian Candu spune că l-a sunat aseară pe Vlad Plahotniuc şi i-a spus despre decizia de a părăsi Partidul Democrat

Numărul deputaţilor care astăzi au părăsit PD va creşte. Cebotari: Mai târziu vom discuta şi despre un nou proiect politic

Pavel Filip: Regret că cei şase colegi au ales să fugă dar nu să discute

Similare
RECOMANDĂRI