Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

S-a încheiat cel mai mare exerciţiu NATO. Saber Guardian a reunit 14.000 de militari din 14 ţări aliate şi partenere

Aproape două mii de militari au luat parte la un exerciţiu de simulare a forţării Dunării de către forţe inamice. Antrenamentul din localitatea ialomiţeană Borduşani a fost ultimul din cadrul exerciţiului NATO Saber Guardian. Timp de o lună, acesta a reunit, sub comandă unică, aproape 14.000 de militari din 14 ţări aliate şi partenere.

Exerciţiul Scorpions Fury a simulat un atac al armatei inamice. Potrivit scenariului, armata invadatoare a încercat să pună stăpânire şi, în final, să distrugă podul de pontoane de pe Dunăre. Un punct foarte important, care asigura transportul trupelor şi tehnicii armatelor aliate. În replică au intrat în acţiune militarii NATO, avioanele de luptă Mig 21 şi Eurofighter Typhoon, dar şi elicoptere Puma şi Black Hawk.

Pe braţul Borcea vin unul după altul bacuri care transportă militarii NATO şi tehnica necesare refacerii podului distrus.

La exerciţiul Saber Gardian care a durat o lună au participat 14.000 de militari.

Lt. General Christopher Cavoli, comandant al US Army Europe: "A fost mult mai complex decât demonstraţia de astăzi - care a fost o demonstraţie excelenţă. A implicat operaţiuni pe o suprafaţă de sute de kilometri şi paraşutări şi s-a desfăşurat pe mai multe niveluri".

Saber Guardian 2019 s-a desfăşurat pe teritoriul României în poligoanele de instruire şi zonele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc şi Borduşani.

Similare
RECOMANDĂRI