Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Satul Biliceni din raionul Sângerei este iluminat în proporţie de 95%. Aseară s-au aprins luminile pe ultima porţiune de drum

Motiv de bucurie pentru locuitorii satului Bilicenii Vechi din raionul Sângerei. Localitatea este una dintre puţinele din Republica Moldova care are străzi iluminate în proporţie de 95%. Aseară s-au aprins luminile şi pe ultima porţiune de drum.

Peste 280 de corpuri de iluminat de tip led au fost instalate pe o distanţă de 10 kilometri. Astfel, satul Bilicenii Vechi a ieşit complet din beznă.

ALA GUZUN, primarul satului Bilicenii Vechi, Sângerei: „Proiectul a început cu un an in urma. Era sa tindem la un iluminat pentru ca era doar o strada. Acum 95 la suta este iluminat.”

Lucrările au fost realizate cu suportul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură. În plus, fiecare gospodărie a contribuit cu câte 300 de lei.

TAMARA RUSU, localnică: „Suntem forte bucurosi. Primii am fost activi, apoi treptat contribuţia a fost de 154 de mii. Lumea activa, bucuroşi ca s-a iluminat tot satul”.

ANA CODREANU, localnică: „Avem un sat cu lume unita si doresc cum avem iluminare sa avem gazificare si apeduct”.

RODICA DARABAN, localnică: „Ne bucuram nespus. Este o siguranta, satul se vede frumos iluminat si poti iesi seara la o plimbare desi drumurle nu sunt bune”.

Anterior, cu susţinerea Guvernului Statelor Unite şi Programului Comunitatea Mea a fost iluminată o altă porţiune de drum de 7,6 kilometri. Satul Bilicenii Vechi are o populaţie de peste 3400 de locuitori.
Similare
RECOMANDĂRI