Scafandrii caută şi astăzi în râul Nistrul corpul neînsufleţit al minorei care s-ar fi înecat în localitatea Speia
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Scafandrii caută şi astăzi în râul Nistrul corpul neînsufleţit al minorei care s-ar fi înecat în localitatea Speia

Scafandrii IGSU au reluat astăzi lucrările de căutare subacvatică pentru a găsi corpul minorei de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru în localitatea Speia, raionul Anenii Noi. Din cauza condiţiilor nocturne, lucrările de căutare au fost suspendate pe timp de noapte, însă în această dimineaţă au fost reluate. 

Pe parcursul zilei de azi, o echipă de 8 salvatori echipaţi cu scanerul specializat pentru depistarea persoanelor cercetează în continuare apele râului Nistru pe o distanţă extinsă de la locul unde s-ar fi înecat minora la adâncimea de 12 m. Timp de 4 zile, misiunea salvatorilor se desfăşoară în condiţii dificile, cum ar fi curenţii puternici de apă, vizibilitatea redusă, precum şi depunerile de gheaţă. Mai mult, la faţa locului, pentru acordarea asistenţei rudelor îndurerate, lucrează psihologii din cadrul IGSU.

Pe parcursul zilei de ieri, salvatorii şi scafandrii din cadrul Direcţiei regionale căutare salvare nr.1 şi salvatorii subdiviziunii din Anenii Noi au efectuat lucrări subacvatice fiind cercetată adâncimea râului de 12 metri pe o suprafaţa de 150 mii metri pătraţi.

Potrivit informaţiei IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheaţa subţirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia. Circumstanţele cazului sunt investigate de organele de drept.
Similare
RECOMANDĂRI