Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Schimb de replici între Ion Chicu şi Maia Sandu

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a publicat un mesaj pe pagina sa socială prin care aduce acuzaţii liderului PAS, Maia Sandu, cum că ar fi împotriva mai multor iniţiative din partea Guvernului. Asta, după ce fracţiunea PAS a lipsit de la şedinţa de astăzi a Parlamentului, în care guvernul trebuia să prezinte mai multe proiecte de lege. În replică, Maia Sandu a spus că se îngrozeşte pentru soarta oamenilor când se gândeşte că Ion Chicu este premierul care conduce.

În ţara asta trăiesc oameni, nu electorat. Aşa şi-a început mesajul premierul Chicu, după care a continuat cu o serie de reproşuri la adresa Maiei Sandu.

"Nu vă pică bine electoral majorarea cu 30% a salariilor pentru 47 mii lucrători medicali, care mor acum pentru oameni? Nu vă pică bine electoral alocarea a câte 700 lei pentru 659 mii de oameni nevoiaşi? Nu vă pică bine electoral ajutorul de 100 milioane de lei pentru agricultori sau încă 50 de milioane pentru întreprinderile mici?",se arată în mesajul publicat de Ion Chicu.

În aceeaşi postare, premierul o acuză pe Maia Sandu de o alianţă cu Andrian Candu şi Ilan Şor.

"Electoral, politiciano, pierzi că te-ai aliat cu Canduşhor, care îţi era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin ... angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială – chiar erai atât de limitată să nu înţelegi că guvernul din care faci parte fură miliardul de la oameni?", a scris Ion Chicu.

La rândul ei, liderus PAS, Maia Sandu, a reacţionat la acuzaţiile premierului.

"Am un singur răspuns pentru dumnealui: La muncă! Oamenii mor din cauza modului dezastruos în care aţi administrat criza. Nimeni nu are nevoie acum de demonstraţii de bădărănism pe facebook din partea unui om frustrat.", a declarat Maia Sandu.

Amintim că şedinţa de astăzi a Legislativului nu a avut loc din lipsă de cvorum. Reprezentanţii PAS au anunţat că nu vor participa la şedinţă pentru că Guvernul şi-a asumat ieri răspunderea pentru mai multe proiecte de lege fără a urma procedura democratică.
 
Similare
RECOMANDĂRI