Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Secretarul general al Parlamentului: Cele 110 tablete care vor fi cumpărate nu vor fi a deputaţilor, ci a Legislativului

Achiziţii de ultimă oră pentru deputaţi. Parlamentul a decis procurarea a 110 tablete performante pentru aleşii poporului. Deşi preţul uneia este de peste 20 de mii de lei, reprezentanţii legislativului spun că investiţia merită toţi banii. Utilizarea tabletelor în plen va facilita votul electronic şi va digitaliza întreg procesul legislativ.

Compania care a câştigat licitaţia de a procura tablete pentru deputaţi a oferit cel mai bun preţ, dă asigurări secretarul general al Parlamentului. Chiar dacă este vorba de peste 2 milioane şi 200 de mii de lei, adică peste 20 de mii de lei bucata, folosirea celor 110 tablete ar duce, în timp, la economii considerabile.

ADRIAN ALBU, secretar general al Parlamentului: „Acest lucru ar exclude un şir de cheltuieli suplimentare a parlamentului, în timp ne putem dezice de hârtie, de scanere, printere care aduc cheltuieli suplimentare şi mentenanţa acestora”.

Unii deputaţi consideră nejustificate cheltuielile necesare procurării tabletelor.

MIHAI POPŞOI, vicepreşedintele Parlamentului, deputat PAS

„Noi am fi putut găsi alte soluţii mai puţin costisitoare sau chiar fără costuri pentru bugetul public. Dar s-a decis aşa cum s-a decis, costurile puteau fi mult mai mici, putea fi făcut mult mai transparent.

Cele 110 tablete nu vor deveni proprietatea deputaţilor, ci vor râmâne în plenul parlamentului şi pentru celelalte legislaturi.

ADRIAN ALBU, secretar general al Parlamentului: „Aceste PC-uri urmează să fie instalate în sala de plen, ele trebuie să fie imobilizate ca deputatul să nu aibă posibilitatea să-l ia cu el, este folosit nu doar pentru vot, dar şi pentru gestionarea procesului legislativ. adică, deputatul poate să vadă legile care vin, rapoartele”.

Banii necesari achiziţiei tabletelor sunt din economiile Parlamentului. Deputaţii au economisit anul trecut la agentul termic, au renunţat la sticlele din plastic şi au instalat softuri mai ieftine decât era prevăzut iniţial.
Similare
RECOMANDĂRI