Şefa Direcţiei Educaţie din Criuleni şi secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcţii
Vizualizari:

Şefa Direcţiei Educaţie din Criuleni şi secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcţii

Inspectoratul de Integritate a emis două acte de constatare în privinţa unui ex - consilier local în Consiliul raional Criuleni, actualmente - şefă a direcţiei educaţie Criuleni şi a secretarei Consiliului comunal Pruteni din raionul Făleşti, care s-au aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit Autorităţii Naţionale de Integritate, fosta cosilieră în cadrul Consiliul raional Criuleni, în perioada februarie 2020- mai 2020 s-a aflat în stare de incompatibilitate nesoluţionată în termenul legal, deţinând simultan cu mandatul de consilier şi calitatea de funcţionar public, cea de şefă al Direcţiei Educaţie a Consiliului raional Criuleni. 

De asemenea, secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Făleşti în perioada noiembrie-decembrie 2019 a exercitat concomitent cu funcţia publică de secretar al Consiliului comunal Pruteni şi mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. În perioada noiembrie 2019-martie 2020, aflându-se în funcţia de secretară a Consiliului comunal Pruteni a exercitat şi mandatul de consilier raional Făleşti.

Inspectorii de integritate au stabilit că cele două persoane vizate, aflându-se în funcţii publice au admis încălcarea regimului juridi al incompatibilităţilor  prin faptul că, având la dispoziţie termenii legali  prevăzuţi de legislaţie, nu şi-au soluţionat stările de incompatibilitate în care s-au aflat.

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

 Totodată, cele două persoane ar putea fi incluse în Registrul interdicţiilor, gestionat de ANI.

Similare
RECOMANDĂRI