Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Litvinenco, la Punctul pe AZi: Guvernul Ion Chicu este unul al izolării internaţionale. A stricat relaţiile cu România, Ucraina şi UE

Guvernul Ion Chicu este unul al izolării internaţionale, în condiţiile în care actualul Executiv nu a adus nici măcar un leu din granturi provenite de peste hotare. Declaraţia aparţine deputatului PAS Sergiu Litvinenco care, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA a precizat că, în cinci luni de mandat, Guvernul Maia Sandu a adus peste 5 miliarde de lei din granturi, în mare parte din Uniunea Europeană.

Potrivit deputatului PAS, Guvernul Chicu a stricat relaţiile cu România, Ucraina şi are relaţii bune doar cu Federaţia Rusă, Turcia şi Ungaria.

„Aceste ţări nu ajută cetăţenii Republicii Moldova cu resurse financiare. Igor Dodon foloseşte Ministerul Afacerilor Externe doar pentru a-şi face poze cu liderii internaţionali. Avem informaţii că unii lideri din UE fug pe coridoare când îl văd pe Ion Chicu, pentru că el apare permanent cu aparatul de fotografiat”, a spus Sergiu Litvinenco.

Deputatul PAS a mai menţionat că întregul Guvern trebuie să plece, pentru că este o catastrofă pentru Republica Moldova.

Deputatul PDM,Nicolae Ciubuc a declarat că actualul Guvern nu putea reuşi prea multe în 100 de zile.

„În comparaţie cu Guvernul Maia Sandu, Guvernul Chicu nu a trunchiat şi nu a anulat proiectele sociale şi economice lansate de-a lungul timpului de echipa PDM”, a spus Nicolae Ciubuc.

Potrivit democratului, din raportul de activitate al Guvernului şi al ministerelor, din punct de vedere economic, lucrurile nu stau aşa de prost.

„Am văzut micşorarea datoriei externe, s-au făcut anumite reforme pe domeniul economic, au fost micşorate taxele pentru donaţii”, a spus Nicolae Ciubuc.

Deputatul PSRM Vasile Bolea a menţionat că, în luna ianuarie 2020, vama şi fiscul au colectat mai multe taxe şi impozite decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Tendinţa este în creştere pentru luna februarie. Acel suport financiar care trebuie să vină pentru infrastructură, drumuri, utilităţi , aşteptaţi luna martie-aprilie”, a spus Vasile Bolea.
 
Similare
RECOMANDĂRI