Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Litvinenco, la Punctul pe AZi: Parlamentul se află într-o carantină politică. Scopul este de a bloca luarea unor decizii importante

Parlamentul se află mai mult într-o carantină politică decât într-una sanitară. Prezent prin skype la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a adăugat că scopul acestei carantine este de a nu se permite discutarea şi luarea unor decizii importante pentru Republica Moldova.

Potrivit deputatului, dacă Parlamentul se afla într-o carantină sanitară, s-ar fi păstrat protocoalele OMS şi dispoziţiile Ministerului Sănătăţii.

„Ar fi trebuit trimişi în izolare nu toţi deputaţii, aşa cum a hotărât doamna preşedinte al Parlamentului, ci doar acei deputaţi care au intrat în contact cu persoana infectată.În acest caz, noi puteam activa şi vota acel pachet necesar, în care votarea lui ar fi adus 30 de milioane de Euro, atât de necesari Republicii Moldova”, a spus deputatul.

Sergiu Litvinenco a menţionat că această carantină încetează joi seara, ceea ce înseamnă că vineri ar putea avea loc şedinţa Parlamentului.

Deputatul grupului Pro-Moldova, Sergiu Sîrbu, a menţionat că întreaga majoritate parlamentară este infectată cu virusului minciunii şi abuzului.

„Intenţionat am fost băgaţi în carantină, pentru a nu putea lupta politic împotriva acestui guvern eşuat, ceea ce înseamnă moartea democraţiei”, a spus Sergiu Sîrbu.

Potrivit acestuia, opoziţia este izolată printr-un abuz, pentru care vinovaţii vor trebui să răspundă.

„Parlamentul trebuie să muncească zi de zi, pentru a ajuta agenţii economici şi cetăţenii. Noi avem multe proiecte, inclusiv angajamentele faţă de UE. Puterea este în agonie, se teme să nu cadă Guvernul”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Analistul politic Ion Tăbârţă a menţionat că mărul discordiei ar fi legea ONG-urilor, dar nu numai.

„Guvernarea a ajuns la o susţinere la limită în Parlament şi, mai degrabă, de aici ar veni temerile guvernării, din teama de a nu pierde această susţinere”, a spus analistul.

Potrivit lui Ion Tăbârţă, numărul redus de parlamentari ar putea permite cu uşurinţă derularea online a şedinţelor Parlamentului.

„Noi nu avem nicio garanţie că pandemia nu va reveni în toamnă şi, atunci, ce facem, oprim funcţionarea Parlamentului”, a conchis analistul.

Similare
RECOMANDĂRI