Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şi în acest an, copiii din diasporă şi-au dat întâlnire la tabăra DOR

Îi uneşte acelaşi sentiment - dorul. Sunt copii din diasporă, care, şi în acest an, şi-au dat întâlnire la tabăra "DOR" dar, de această dată, în mediul online. Astăzi a avut loc deschiderea programului "Diasporă, origini, reveniri" într-un alt format. Deşi de la distanţă, tinerii sunt reuniţi sub semnul limbii române, a culturii, a valorilor şi a tradiţiilor comune.

În acest an, participanţii vor trăi o nouă experienţă, un altfel de DOR, la distanţă, dar totuşi împreună. Pe parcursul a zece zile, ei vor avea ocazia să interacţioneze online împreună cu mentori cunoscuţi din Republica Moldova.

Copiii vor putea, în tot acest timp, să redescopere limba maternă, tradiţiile şi istoria Republicii Moldova.

Toate activităţile specifice Taberei "DOR" vor fi publice. Toţi iubitorii de tradiţii se vor putea bucura de ele, întrucât programul îşi propune să cultive tinerelor generaţii dragostea faţă de plaiul natal şi să promoveze obiceiurile basarabene.

Tabăra DOR se va desfăşura în perioada 10-19 august şi este un program guvernamental organizat anual pentru copiii din diaspora Republicii Moldova. Scopul este de a consolida legăturile emoţionale, culturale şi de identitate ale copiilor cu ţara lor de baştină.
Similare
RECOMANDĂRI