Sîrbu şi Gămurari sar în apărarea lui Plahotniuc: Dosarul deschis în Rusia este o „răzbunare”
Vizualizari:

Sîrbu şi Gămurari sar în apărarea lui Plahotniuc: Dosarul deschis în Rusia este o „răzbunare”

După ce Vlad Plahotniuc le-a calificat drept „fantezii”, democratul Sergiu Sîrbu şi purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat spun că dosarul deschis în Rusia pe numele lui Plahotniuc este o „răzbunare” a ruşilor pentru faptul că PD nu a acceptat planul lui Kozak de federalizare a ţării.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, spune că zilele acestea, Vlad Plahotniuc plăteşte pentru faptul că a refuzat să „lase Republica Moldova ȋn mâinile Rusiei şi ale marionetelor sale de la Chişinău”.
 
„Dosarele deschise la Moscova şi cele care se pregătesc la noi ȋn ţară sunt consecinţele faptului că domnul Plahotniuc nu a fost de acord cu planul Kozak de federalizare şi că a demascat finanţarea ilegală a socialiştilor”, a scris Vitalie Gămurari pe pagina sa de Facebook.
 
De aceeaşi părere este şi democratul Sergiu Sîrbu, care îşi apără fostul lider.
 
„Am văzut cu toţii, de-a lungul anilor, cum acţionează Rusia atunci când cineva nu i se supune – acuzaţii false, dosare penale, propagandă negativă, şantaj şi ameninţări la adresa persoanelor şi familiilor. Fix această reţetă este pusă ȋn practică zilele acestea vis-à-vis de colegul nostru, Vlad Plahotniuc. Refuzul de a federaliza Republica Moldova, precum şi măsurile guvernării, precum legea anti-propagandă sunt motivele pentru care liderul democrat este ţinta atacurilor violente ale Moscovei din ultima perioadă”, a scris Sîrbu.
 
TVR MOLDOVA aminteşte că ieri, Ministerul de Interne al Rusiei a anunţat că i-a pus sub acuzare pe Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul PD, Constantin Ţuţu, într-un dosar de contrabandă şi trafic de droguri, în cantităţi deosebit de mari de droguri de tip haşiş, din Africa de Nord, în tranzit prin ţările UE către ţările CSI şi vânzarea lor ilegală ulterioară. Schema ar fi  coordonată împreună cu Oleg Pruteanu, alias Borman, Partea superioară a formularului
 
Oleg Pruteanu este originar din raionul Teleneşti şi a fost anterior condamnat pentru banditism. Gruparea condusă de acesta a fost implicată şi în omorul lui Alexei Veretca, alias „Krasavcik”, împuşcat acum cinci ani într-un local de lângă Orhei. 
 
Similare
RECOMANDĂRI