Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SMURD Iaşi, la datorie în Republica Moldova. Un bărbat de 55 de ani, aflat în stare gravă, a fost adus de la Sîngerei la Chişinău

Echipajele elicopterelor SMURD din România sunt, în continuare, la datorie pentru intervenţii medicale în Republica Moldova. Un bărbat de 55 de ani, aflat în stare gravă, a fost adus de la Sîngerei la Chişinău cu un elicopter SMURD venit de la Iaşi. Victima ar fi căzut dintr-un copac şi s-ar fi rănit foarte grave.

Potrivit medicilor, starea pacientului era extrem de gravă, iar pentru a beneficia de tratament complex, a fost adus cu elicopterul la Chişinău.

„Pacientul a suferit un politraumatism în urmă cu patru zile prin cădere de la înălţime. Pacientul era în comă, intubat şi ventilat mecanic, în stare gravă, cu multiple fracturi costale. Pronostisticul e rezervat”, a spus PETRUŢA MOROŞAN, medic, SMURD Iaşi.

BETA În timpul zborului, starea de sănătate a bărbatului a fost stabilă. După aterizarea pe stadionul Dinamo din Chişinău, el fost preluat de o echipă de medici şi transportat la Institutul de Medicină Urgentă. De la începutul anului 2020, aceasta este a noua operaţiune aero–medicală desfăşurată în Republica Moldova de un echipaj SMURD din Romania.
Similare
RECOMANDĂRI