Socialiştii spun că au elaborat un concept al reformei justiţiei, pe care îl vor propune celor din ACUM
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Socialiştii spun că au elaborat un concept al reformei justiţiei, pe care îl vor propune celor din ACUM

Partidul Socialiştilor şi preşedintele statului Igor Dodon spun că „sunt hotărâţi” şi „au voinţa politică” pentru promovarea unei reforme veridice şi reale în domeniul justiţiei, iar în acest sens, PSRM deja a a elaborat un concept al acestei reforme.

Subiectul a fost discutat în cadrul uneişedinţe de lucru la care a participat şeful statului, preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi şi conducerea fracţiunii parlamentare a PSRM, unde a fost discutată agenda pentru următoarele săptămîni şi „subiecte de importanţă majoră”.

„Fracţiunea socialiştilor a elaborat un concept al acestei reforme (n.r. justiţiei), care pe parcursul următoarelor săptămîni va fi discutat cu partenerii de coaliţie şi propus pentru consultări publice societăţii”, spune Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost discutat şi proiectul politicii fiscale recent aprobat de guvern în contextul îndeplinirii condiţiilor memorandumului cu FMI şi propus parlamentului. „Ţinînd cont de multiplele obiecţii din partea mediului de afaceri, am hotărît să avem discuţii separate mai detaliate cu guvernul şi reprezentanţa FMI referitor la oportunitatea şi efectele măsurilor propuse, în special celor de majorare a unor impozite”, spune Dodon. 

Potrivit şefului statului, socialiştii au anunţat susţinere deplină pentru iniţiativele sociale ale Preşedintelui RM, inclusiv cea de indexare a pensiilor de 2 ori pe an: la 1 aprilie şi 1 octombrie. 

Similare
RECOMANDĂRI