Şoferii care trec Nistrul primesc „pliante informative” din partea regimului separatist de la Tiraspol
Sursa foto:Andrei Bordian Vizualizari:

Şoferii care trec Nistrul primesc „pliante informative” din partea regimului separatist de la Tiraspol

Deşi Igor Dodon a „convenit” cu Vadim Krasnoselski să găsească „soluţii de urgenţă”, se pare că regimul separatist din Transnistria continua pe ideea restricţiilor impuse şoferilor cu premise de conducere şi maşini înregistrate în Republica Moldova să treacă punctele de frontieră de pe segmentul moldo-ucrainean, începând cu 24 ianuarie 2020.

Cetăţenii Republicii Moldova care trec aşa zisele puncte de trecere situate pe Nistru, controlate de autorităţile separatiste de la Tiraspol, raportează că primesc pliante în care sunt informaţi despre aceste interdicţii.

Cei de la Tiraspol îşi motivează restricţiile prin faptul că acestea reprezintă „respectarea procedurii de paritate”, în scopul „protejării drepturilor şi libertăţilor inalienabile ale omului şi cetăţeanului”.

Vă informăm că, începând cu 10 ianuarie anul 2020, autorităţile de stat şi Guvernul Republicii Moldova au decis în mod unilateral să restricţioneze dreptul cetăţenilor, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare nistrene, şi care au permise de conducere emise în Republica Moldovenească Nistreană, de a călători în afara Republicii Moldova.

În scopul protejării drepturilor şi libertăţilor inalienabile ale omului şi cetăţeanului, precum şi respectării procedurii de paritate de circulaţie a vehiculelor prin teritoriul Republicii Moldoveneşti Nistrene, vă informăm despre introducerea măsurilor de răspuns similar. Începând cu 24 ianuarie 2020, sunt introduce restricţii la traversarea frontierei de stat pe segmental nistreano-ucrainean pentru cetăţenii Republicii Moldova, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare moldoveneşti şi care au premise de conducere emise în Republica Moldova
”, se spune în pliantele oferite şoferilor de către separatist.
 
Amintim că decizia regimului separatist de la Tiraspol  de a  interzice automobilelor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova să treacă prin aşa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, vine după ce autorităţile de la Chişinău au interzis traversarea frontierei de stat a automobilelor înregistrate în stânga Nistrului.

Vicepremierul pentru Reintegrare,  Alexandru Flenchea, spune că iniţiativa Chişinăului de a suspenda în  regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislaţiei naţionale este o măsură temporară, de test. 

„Aceasta ne va permite sa vedem câţi şoferi care călătoresc peste hotarele ţării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuţelor neutre şi cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toţi deţinătorii de autoturisme să intre în legalitate şi să se bucure de libertatea de circulaţie”, explică Flenchea.

La scurt timp de la anunţul celor de la Tiraspol cu privire la restricţii, preşedintele Igor Dodon anunţa de la Moscova că a vorbit la telefon cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, cu care a convenit să găsească „soluţii de urgenţă” cu privire la acest subiect, pentru „evitarea unei situaţii de criză”.


Similare
RECOMANDĂRI