Spitalele din municipiul Chişinău sunt suprasolicitate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Spitalele din municipiul Chişinău sunt suprasolicitate

În instituţiile medicale din Chişinău mai sunt doar 129 de paturi libere. Despre acest lucru a declarat şefa Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate a Primăriei municipiului Chişinău, Tatiana Bucearschi, la şedinţa online a serviciilor municipalităţii.

Ea a spus că din cele 692 de paturi aflate la evidenţa instituţiilor de sănătate municipale sunt ocupate 563, scrie Moldpres.

Potrivit oficialului, 549 din pacienţii internaţi în instituţiile sanitare municipale sunt bolnavi de COVID-19. ”De la începutul pandemiei până în prezent, în municipiul Chişinău s-au înregistrat 5205 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, 2715 persoane au fost vindecate, iar 158 de persoane au decedat”, a declarat Bucearschi.

În acelaşi timp, oficialul a adăugat că din numărul total de cadre medicale infectate cu coronavirus în Republica Moldova, 13 la sută sunt angajaţi ai instituţiilor medicale municipale. ”Din 2368 de cazuri de îmbolnăvire a lucrătorilor medicali, 311 sunt angajaţi în instituţiile sanitare din municipiul Chişinău”, a spus Bucearschi.

Similare
RECOMANDĂRI