Spitalul din Cărpineni - în carantină, după ce angajaţii medicali au intrat în contact cu o femeie infectată cu coronavirus. Explicaţiile primarului
Vizualizari:

Spitalul din Cărpineni - în carantină, după ce angajaţii medicali au intrat în contact cu o femeie infectată cu coronavirus. Explicaţiile primarului

Spitalul din satul Cărpineni, raionul Hînceşti a fost închis pentru 14 zile. Decizia s-a luat urgent după ce, acum câteva zile, din instituţia medicală ar fi fugit o pacientă care ieri a fost diagnosticată pozitiv cu noul tip de coronavirus. Acum toţi angajaţii medicali care au intrat în contact cu femeia sunt în carantină.

Femeia care a pus pe jar autorităţile din Hînceşti este originară din satul Bălceana. Ea a fost internată la Spitalul din Cărpineni, Secţia Geriatrie pe data de 11 martie. Atunci, pacienta nu prezenta simptome de Covid-19  şi a plecat acasă.

„A părăsit spitalul pe data de 15 martie. Din spusele asistenţilor medicali, a fost externată la insistenţa proprie şi  a plecat cu transportul propriu. Şi până pe data de 21 martie s-a aflat în localitate, ca pe 21 martie să acuze simptome de răceala şi a fost transportată la un spital din Chişinău”, a declarat primarul satului Cărpineni, Ion Cărpineanu. 

Ajunsă pe mână medicilor de la Spitalul Clinic Republican, femeia din Bălceana a fost diagonsticată pozitiv cu noul tip de coronavirus pe data de 23 martie. Alertaţi de această situaţie, autorităţile de la Hînceşti au închis pentru 2 săptămâni spitalul în care s-a aflat pacienta. Între timp, medicii şi asistentele medicale care au intrat în contact cu bolnava sunt în izolare.

„Este vorba despre 24 de persoane care au astăzi statut de contacţi. Toţi sunt izolaţi la domiciliu. Nimeni nu acuză simptome de răceală sau care ar fi caracteristice contaminării. Sunt monitorizaţi. S-a sistat activitatea spitalului pe 14 zile ca nu cumva să avem riscul dacă vor apărea persoane suspecte. Suntem în prima linie şi suntem conştienţi că există riscul ăsta dar iată e o măsură de prevenţie”, mai spune primarul. 

Conform fişelor epidemiologice furnizate de Poliţia de Frontieră, în satul Cărpineni au revenit peste 400 de persoane din zonele infectate de coronavirus. Toţi au fost plasaţi în carantină. Până astăzi, mai rămân izolate încă 49 de persoane. Acestea sunt monitorizare de medicii de familie.
Similare
RECOMANDĂRI