Spitalul din Soroca a primit ajutor din partea Fondului Vişegrad pentru combaterea COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Spitalul din Soroca a primit ajutor din partea Fondului Vişegrad pentru combaterea COVID-19

Spitalul raional Soroca va beneficia de susţinere financiară din partea Fondului Vişegrad în lupta împotriva coronavirusului de tip nou COVID-19.

„Fondul Vişegrad, constituit de guvernele statelor Grupului Vişegrad (V4) – Cehia,  Ungaria, Polonia şi Slovacia, a decis să ofere R. Moldova asistenţă financiară în sumă de 25 de mii de euro, care va fi direcţionată pentru susţinerea Spitalului raional Soroca”, indică un comunicat al Ambasadei Slovaciei la Chişinău, citat de Moldpres.

Asistenţa va spori capacităţile sanitare ale acestei instituţii medicale prin achiziţionarea de echipamente pentru secţii sanitare separate, ceea ce va oferi posibilitatea izolării temporare sau de lungă durată a pacienţilor cu suspiciuni de boli infecţioase sau confirmate.

Raionul Soroca este unul dintre cele mai afectate localităţi de COVID-19 din Republica Moldova. La ziua de astăzi, în raionul Soroca sunt confirmate 483 de cazuri de infectare, 14 decese, 290 de cazuri recuperate, precum şi 397 de personae aflate sub supraveghere. Astfel, Soroca se plasează pe locul doi, după municipiul Chişinău, la numărul de cazuri de COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI