Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sprijinul pentru a depăşi criza energetică cu care se confruntă Republica Moldova ar putea veni tot din Uniunea Europeană

Sprijinul pentru a depăşi criza energetică cu care se confruntă Republica Moldova ar putea veni tot din Uniunea Europeană. Prezent la Chişinău într-o vizită oficială, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoş Tudorache, a menţionat că Uniunea Europeană ar putea oferi asistenţă bugetară autorităţilor de la Chişinău pentru a oferi compensaţii cetăţenilor şi mediului de afaceri.

Europalrmentarul român, Dragoş Tudorache, a menţionat la Chişinău că pe lângă asistenţa financiară anunţată de UE, în valoare de 600 de milioane de euro, pentru relansarea economică post covid, acum prioritatea comunităţii europene este să ne ajute să depăşim şi criza energetică.

DRAGOŞ TUDORACHE, europarlamentar: „Dincolo de asistenţa foarte concretă pentru gestiunea pandemiei, acum se adaugă şi sprijinul pentru această nouă criză energetică pe care de ieri au anunţat-o şi autorităţile de aici. O criză care va afecta şi celelalte ţări europene, dar pentru trecerea acestei crize, pentru a găsi soluţii pentru populaţie, dar şi pentru mediul economic, sprijinul UE este necesar”.

Potrivit oficialului, criza energetică este una care afectează şi statele europene înalt dezvoltate, dar pentru Republica Moldova poate fi identificată modalitatea de suport bugetar pentru a acoperi compensarea valorii facturilor.

DRAGOŞ TUDORACHE, europarlamentar: „Primul plan este cel al indentificării surselor efective de aprovizionare cu gaz. Şi un cadru financiar-fiscal care să permită autorităţilor de la Chişinău să compenseze creşterea facturilor şi efortul suplimentar pe care consumatorii casnici, dar şi operatorii economici le vor suporta în acest luni de iarnă”.

Europarlamentarul român, Dragoş Tudorache, s-a aflat zilele acestea într-o vizită oficială în Republica Moldova, în timpul căreia s-a întâlnit cu reprezentanţii opoziţiei şi cu cei ai guvernării. În timpul întrevederii cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău a fost convenită semnarea unui memorandum de înţelegere între Parlamentul European şi forul legislativ al Republicii Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI