Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Starea de urgenţă în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungeşte până pe 15 februarie 2021

Starea de urgenţă în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungeşte până pe 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată astăzi la şedinţa Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi. Deşi în ultimile două săptămâni se atestă o uşoară descreştere a numărului de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus, autorităţile consideră că situaţia epidemiologică rămâne nefavorabilă.

Potrivit deciziei, până pe 15 februarie este interzisă activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, ringurilor de dans şi altor unităţi comerciale de acest tip. Totodată, se va menţine programul actual de activitate al restaurantelor şi cafenelelor - de la ora 7 până la 22. Restricţia se referă şi la unităţile de alimentaţie publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale şi aeroporturi.

În continuare, va fi interzisă prezenţa spectatorilor în cinematografer, a sălilor de concerte şi caselor de cultură, cu excepţia teatrelor, care vor putea să primească spectatori, cu respectarea mormelelor de protective sanitare, şi în 50 la sută din capacitatea sălii.

Potrivit deciziei de astăzi, începând de sâmbătă, 16 ianuarie, se permite reluarea competiţiilor sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise organizate de către Federaţiile Sportive Naţionale, acreditate de către Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării.

Acelaşi document mai stipulează că instituţiile publice şi private vor activa conform unui regim special de lucru. Pentru angajaţii care nu necesită prezenţa obligatorie la locul de muncă, trebuie să fie asigurată munca la distanţă. Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorităţi administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale din sfera lor de competenţă vor activa în regim special de lucru, de la 7:30 până la 16. Pauza de masă va fi de la 12 la 12:30.

O prevedere separată vizează măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Persoanele care deţin un act că au fost vaccinate anti COVID-19 le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de ţara din care vin, fără a fi obligate să completeze fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile.
Similare
RECOMANDĂRI