Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ştefan Gaţcan a revenit în Parlament

Deputatul socialist Ştefan Gaţcan, dispărut din spaţiul public acum o săptămână, a revenit în Parlamentul de la Chişinău. El i-a asigurat astfel cvorum premierului Ion Chicu pentru a-şi prezenta proiectele pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea. Deşi deputaţii opoziţiei i-au cerut explicaţii cu privire la dispariţia sa misterioasă, Gaţcan n-a scos o vorbă în plenul Parlamentului. Deputatul s-a limitat doar la un mesaj postat pe pagina sa de facebook prin care a anunţat că va sprijini actuala majoritate parlamentară PSRM-PDM.

Revenit ieri din România, deputatul Ştefan Gaţcan şi-a făcut azi dimineaţă apariţia în plenul Parlamentului. El anunţase anterior că părăseşte fracţiunea PSRM şi aderă la grupul parlamentar Pro Moldova, dar s-a răzgândit şi şi-a reluat locul de lângă socialişti. În timpul şedinţei s-a abţinut de la orice fel de comentarii.

„Dle Gaţcan, cetăţenii vă roagă le spuneţi de la tribuna centrală ce vi s-a întâmplat, pe unde aţi umblat pentru a vă recupera. Aveţi toţi dinţii în gură, sunt reduceri la mall”, a sous MARIA CIOBANU, deputat PPDA.

„Vedem că dlui deja se simte bine, reabilitarea prescrisă de către medicul Dodon a fost ok”, a declarat MIHAI POPŞOI, vicepreşedintele Parlamentului, deputat PAS.

Mai mult, deputaţii s-au interesat şi de soarta cererii depuse anterior de Ştefan Gaţcan prin care deputatul anunţa că renunţă la mandat.

„Astăzi dimineaţă în adresa comisiei juridice a parvenit cererea dlui Gaţcan, prin care dlui a anunţat că-şi retrage cererea”, a spus VASILE BOLEA, deputat PSRM.

Prezenţa lui Gaţcan în plenul parlamentului a stârnit nemulţumiri din partea opoziţiei. Aceştia l-au acuzat că, deşi este medic, sfidează măsurile de prevenire a răspândirii virusului sars-cov 2.

„Dle Gaţcan, dvs sunteţi medic, deci dvs nu trebuie să fiţi în acest parlament astăzi, trebuie să fiţi în autoizolare pentru că aţi traversat frontiera de stat şi aţi venit ieri în RM. trebuie să staţi acasă. ce fel de exemplu daţi cetăţenilor RM”, a spus VASILE ANDREI NĂSTASE, deputat PPDA.

În apărarea lui Gaţcan au sărit socialiştii.

„În politică trebuie să existe şi principii şi remarc, că nu aveţi principii şi împreună cu gruparea oligarhică exercitaţi presiuni asupra dlui Gaţcan”, a spus VLAD BATRÂNCEA, vicepreşedintele Parlamentului, deputat PSRM.

„Dacă există corupţie, oameni buni, unde e stoianoglo să vină să ne aducă argumente că cineva cumpără deputaţi, şi mai departe să înceapă procedura să-i închidă pe cei care cumpără. Dacă vrem să fim corecţi cazul Gaţcan, trebuie să fie un punct de pornire, să curăţim corupţia din parlament”, A SPUS LILIAN CARP, deputat PAS.

După revenirea lui Ştefan Gaţcan în tabăra socialiştilor, coaliţia PD-PSRM şi-a recăpătat majoritatea în Legislativ, asigurată acum şi de deputatul independent Alexandru Oleinic. Întâmplător sau nu, dar ieri fiica lui Oleinic a obţinut funcţia de director general adjunc al Agenţiei de Investiţii.
 
Similare
RECOMANDĂRI